Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bajka

Szedł mężczyzna nadmorską aleją,
spoglądając na biodra przecudne.
Trochę Rita a trochę jak Monroe.
Za te oddałby życie swe nudne.

I to cudo spojrzeniem wprost z nieba,
obdarzyło nieszczęsne stworzenie.
Taka była jej dzisiaj potrzeba,
spełnić swe finansowe marzenie.

Były bale więc i fajerwerki.
Dluga podróż wśród języków trudnych.
I się nagle skończyły cukierki,
bo ten Anioł był niezbyt rozumny.

Lecz nie przejął się tym, nasz bohater.
Monogamia nie jego jest cnotą.
W kąt odłożył znudzoną zabawkę.
Żony szuka z tym większą ochotą.

Morał z bajki napiszę tym czasem,
bo dwojako rozumieć to można.
Szukając szczęścia nie myśl waść k...
A Ty szczęśliwsza będziesz, mniej zamożna.

15 745 wyświetleń
139 tekstów
21 obserwujących
  • yetick

    11 March 2020, 01:03

    Jak niewiele trzeba by poprawić komuś humor bajeczką 😉 Brawo Ty 👍