Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szeptańce

szczęście to nie jest coś
ani ktoś
ani nic więcej czy mniej
to nie anioł skrzydlaty
i samochód na raty

ono w ogóle nie jest

przybywa tylko w oczach
tyje w uśmiechu
i na rękach urasta
a gdy na piersi przysiada
jak ptak gdy się skusi okruchem

nie chcesz już gadać
ani odmieniać
ani iść

jeszcze ci tylko
dam szepty ciche
na drogę

24 296 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    19 December 2015, 10:28

    Miło was spotkać. Dziękuję za obecność każdemu z osobna
    :))

  • 17 December 2015, 23:21

    "...nie pluszowy miś ani kwiaty.
    To też nie diabeł rogaty" - tak misie mi się zanuciło. :)
    Baaardzo ładnie szeptem mówisz. :))

  • NatusiaK

    17 December 2015, 21:34

    " samochód na raty , anioł skrzydlaty.. " piękny !

  • giulietka

    17 December 2015, 21:11

    zabieram te szepty
    na drogę i bezdroża
    to pa;)

  • RozaR

    17 December 2015, 20:31

    ,,to nie anioł skrzydlaty
    i samochód na raty,,

    te wersy spodobały mi się najbardziej
    - dobre zestawienie .

  • Gaia

    17 December 2015, 18:16

    Za uśmiech serca - ukłony Krysto :)

  • krysta

    17 December 2015, 18:09

    Dziękuję za ten wiersz- aż serce uśmiecha się... :))