Menu
Gildia Pióra na Patronite

Baśń

Szarość dnia

Deszcz lejący się z nieba,
przytłaczająca codzienność i
rutyna a my gdzieś w niej,

Zagubieni.

Chciałbym byśmy mieli swój świat,
Kolorowy bez szarości wśród jego barw,
Inny niż innych,
Autentyczny, niepowtarzalny nasz świat.

I tylko Ty i ja.

My którzy tworzą jego stronnic kolejne dni,
Nasza baśń bez zakończenia bez morału i prawd,
Żebyśmy tworzyli a nie odtwarzali, byli a nie grali,
Bez wstydu i oglądania się na cienie tych,
tych którzy oddali się bezwiednie w wir
deszczowych kropel rozbijających się o tafle okiennych szyb.
Nasza niekończąca się opowieść o wszystkim czego
nie dostrzega nikt i o tym co już dawno każdy zna,

Nasz świat

Błękit nad nami, zieleń pod nami, pośrodku My.

4837 wyświetleń
23 teksty
1 obserwujący
  • 2 September 2013, 22:19

    Uwagi zawsze mile widziane. Nie uważam się za wierszokletę ani grafomana lub itp, z całym szacunkiem do wszystkich, dla mnie jest to zabawa słowem której uczę się, z małymi przerwami na życie, stąd moje "klejenie" myśli w słowa może być dość chaotyczne i mało "profesjonalne". :) Pozdrawiam Maciek