Menu
Gildia Pióra na Patronite

miała baba

Stryjenka mieli siostrzeńca
chłopaczka skwarnego
który się specjalizował w zadymach
na rzucającego


przy okazji lansowania siebie
na poczcie w przegięciu
podczas ochoczego aplauzu
ochoczej gromadki

i taki niewyrobiony
chodzi sobie laluś siostrzeniec
do tej pory
chociaż ma już w kieszeni
dowód dorosłego wyrobiony
a jak perfekcyjnie potrafi

winę własną zrzucić na kolegów

tych którzy pleców nie mają

u dziadunia za miedzą
czy też u stryjaszka
który od czasów komuny
powozi łaską pańską
na gminnym statusie pstrego konia
u wielebnego dobrodzieja

tudzież u wziętej cioci
gminnej dobrodziejki kloci
która dzierży w dłoni
nie tylko akty własności
na podziurawione śmierdzące portki
ale i eurodeputowane rozporki
vatowskiej spiralki przekrętu

insp

25 554 wyświetlenia
697 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!