Menu
Gildia Pióra na Patronite

Samotny Księżyc

Świt narodzin ...
Zmierzch zgonu ...

Słońce z Księżycem tańczą
nad nami w nieskończoność,
lecz tak niewielu
ma prawdy tej pięknej świadomość ...

Rano mnie budzi a w nocy spać ze mną się kładzie
Mistyczny Jegomość,
który na zawsze mnie prowadzi
do upragnionego domu.

Jestem Księżycem samotnym,
zagubionym pośród gwiazd milionów ...

71 035 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!