Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie obudzę się już

Świeże róże
rozpachniły mi nijaki świt
zamalowały oczy na róż
rozkochały w sobie
i w Tobie

lekki kolor każdego płatka
jedwabnieje mi w palcach
i mąci w głowie
gdy zanurzam się w ich zachwycie

polejmy się miodem
i tak jesteś już lepki od mojego spojrzenia
baw się moimi włosami
przez palce przesypuj każdy ich kłos
jak ucieka nam przez palce kolejna godzina
ucieknę Ci figlarnie
w pościeli
znajdziesz mnie po śmiechu
znajdziesz w jaskini z kołdry
i na końcu każdej tęczy
będę czekać

nigdy
nie obudzę się już
przez bukiet róż
i kroplę miodu

10 099 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!