Menu
Gildia Pióra na Patronite

Świat wita Dzieciątko

Święta w oczach dziecka
Świat wypełniony miłością
Gdzie nie spojrzeć wszystko
Proste pachnie pomarańczą

Zimne ognie się jarzą
Dają radość wysyłają ciepło
Robi się na sam widok
Wesoło na duszy i na sercu

Gdy kolorowe światełka
migocą i płynie kolęda
Króluje Święty Mikołaj
pod strojną choinką

Długie włosy lśnią aniołom
i wschodzi Gwiazda Betlejemska
Myśl dla myśli jest bliższa
dla pustego przy stole miejsca...

przepełnionego tęsknotą

93 741 wyświetleń
900 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!