Menu
Gildia Pióra na Patronite

Żółta lampa u Kowalskiego Jana

Świeci się
w jednym z wielu ciemnych okien
w środku nocy
rodzą się sny
lub bezsenność

Może ktoś chory na samotność
gra z komputerem
w szachy
lub milczy
nie
to zupełnie
coś innego

Żyjąc tak w nicości
z gorzkim sumieniem
na patyku
zamiast lizaka
do rana w telewizorze
smutek utopił

Reklamy kolorowe
i zbrodnie...

128 105 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 18 December 2017, 22:22

    A wystarczy wyjść na ulicę... nocą i poczuć to realnie, przez chwilę.
    Przed ekranem jednak bezpieczniej...
    Pozdrawiam. :)

  • onejka

    18 December 2017, 21:01

    Samotność w szklanym wymiarze...dosadnie życiowe..