Menu
Gildia Pióra na Patronite

Święta

Światłem zmęczonych gwiazd,
zza zakurzonych firan
wygląda duch świat
Pierwszy w klawisz uderza
nucić kolędę zaczyna
bo bez niego diabeł przeklęty
i zgiełk świąteczny w złą stronę zmierza
wkrada się w kąt mieszkania do serc zakamarków
przemierza cichcem korytarze
mierzy czas ie używając zegarków
On zawsze jest, mniej lub bardziej
Lecz nie znajdziesz go na żadnym bazarze
Bo on jest czy tego chcesz czy nie

7959 wyświetleń
76 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!