Menu
Gildia Pióra na Patronite

2020

Świat zawraca z drogi ku nicości,
Odnalazł zagubiony czas,
Na nowo uczy mowy.
Poskramia chciwość,
Pychę ujarzmia lękiem,
Wzbudza uczucie pokory.
Zatrzymał życie, zabiera życie,
Ludzie w panice osłupieni.
To lekcja z terapią zaburzeń pamięci.
Jej temat : Po co jesteśmy stworzeni?
Terapeuta jest tylko jeden,
Bez Niego nic nie istnieje,
Człowiek odwołał wizyty,
Uwierzył w samego siebie.
Czy ta lekcja przyniesie efekty?
Czy ludzkość treści przyswoi?
Czy zmieni nawyki, poglądy?
Czy rany Świata zagoi?
Być może ostatnia to szansa,
Świat na odpowiedź wciąż czeka,
a ręką Terapeuty
stworzy Nowego Człowieka.

57 052 wyświetlenia
468 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!