Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ślubowanie

Świadoma praw i obowiązków
wynikających z poznania Ciebie
Uroczyście ślubuję
nigdy nie ranić siebie
Ślubuję także
nie rezygnować ze swych marzeń
Ślubuję uroczyście
nie zabijać w sobie tego
co czyste
Ślubuję być sobie wierna, silna i niezależna
Obiecuję nie tracić drogi do swych planów
i dążeń
na rzecz miłosnych miraży i pogrążeń
Ślubuję wreszcie - podniośle i ostatecznie:
miłować Cię mocno, ale i bezpiecznie
- z daleka
***

24 186 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!