Menu
Gildia Pióra na Patronite

Płomień

Sunę powoli w smutku agoni,
drży pył chwil nabytych.
Nawarstwiam popiół z płomieni,
co płonęły z kart odkrytych.

Wypalona po fundamenty,
chociaż ogień płonął ku górze.
Niepotrzebne te eksperymenty,
które kończą się w rzeczy naturze.

Czym są płomienie?
Wznoszącym się marzeniem?
Świecącym od słowa "istnienie"?
Czy spalaniem relacji i ostatnim tchnieniem?

276 126 wyświetleń
2562 teksty
190 obserwujących
  • sprajtka

    9 March 2012, 14:44

    Wszelki duch...

  • sprajtka

    9 March 2012, 10:22

    Pogoda przyciąga komary;)

  • sprajtka

    9 March 2012, 10:17

    Oj tam, oj tam...