Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Weź to, czytaj"

"Stworzyłeś nas bowiem jako skierowanych ku Tobie. I niespokojne jest serce nasze, dopóki w Tobie nie spocznie" (św. Augustyn - Wyznania)

Dlaczego...
Po co mi "tamto" było?
Ty wiedziałeś
(zanim JA "pomyślało", i że to wystarczy)
patrząc ze zrozumieniem
na moją szamotaninę

Uśmiechałeś się...
cierpliwie pukając do serca
kiedy ja z grymasem rozpaczy
waliłem w głowę pięściami:

- Gdzie jest MÓJ klucz!

- Zostaw - powiedziałeś
i po prostu otwórz

18 marzec 2021

inspiracja: Księga VIII "Wyznań" (pkt 12)
muzyka: First Aid Kit "My Silver Lining"
https://youtu.be/zTByLCLu6NI

28 115 wyświetleń
253 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!