Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oto ja: niewierny

Stwarzaj świat proszę

Stwarzaj świat raz jeszcze
(czy nie widzisz?)
Pragnieniem istnienia płonę
(nie czujesz?)
Chłód nocy przejmuje mnie dreszczem

Dzisiaj
Teraz
W Tej chwili jednej

Stwórz mnie także
Niechaj nowy z otchłani przybędę
Niech to co mgnieniem w wieczności
Raz wzrośnie w nieskończoność w jedności
chwila zaledwie wiecznym zaś stanie się płomieniem
tańca wymownym milczeniem

ognistą burzą pali twój oddech moje wnętrze
Ciemność przenika Jasność i oto jestem raz jeszcze
Stwarzaj świat dla mnie na nowo dzień po dniu chwila po chwili
Gdyż mój własny by się zrodzić i trwać nie ma siły
Dopóki słodyczą napełnia moje usta nasze współ-istnienie

Daj mi ocalenie

11 614 wyświetleń
160 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!