Menu
Gildia Pióra na Patronite

Osobowy

Stukot wyrwał mnie ze snu
Pędziło życie
Ja, na stacji bez rozpiski
Na zniszczonej ławce
- to pospieszny

Mijając peron
Wzbił do lotu gazetę z nagłówkiem:
"Zmiana Rozkładu Jazdy"
Nadjechał kolejny, ja nie mogłem uwierzyć
- osobowy

Na tej stacji miało nic nie stawać
Nie miał nikt wysiadać ani wsiadać

Życie zaprosiło mnie do środka
Ruszało z wolna, jakby wiedziało.
Dołączyłem do pewnej Pani
W wagonie było mnóstwo miejsca
A my usiedliśmy razem

Miała dwa bilety.

https://www.youtube.com/watch?v=5-AzcX88Vwk

81 788 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!