Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie-przyjaźń

Stoję gdzieś... Na uboczu.
Od tłumu
Od zgiełku,
I hałasów,
Z dala...

W jednej ręce kartka
W drugiej... Tylko cisza.
Na głowie kaptur, a pod nim.
Jedynie myśli.
Cały ich ogrom...

Dziś słów nie napisze dłoń.
Dziś, nikt nie pocałuje w skroń.
Dziś...
Dziś autorem będą one.
Cała ich gromada.
Rzewnym marszem powędrują.
By nową definicję,
Słowie przyjaźń,
Nadać..

31 864 wyświetlenia
104 teksty
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!