Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zapomnienie

Teksty z obrazami - Zapomnienie - motylek96
Zapomnienie - motylek96

Stawiali przydrożne krzyże, dziś tylko drzazgi z nich lecą, by zrobić koronę cierniową. Zdobili liliami i różami,
po latach trujący bluszcz zadusił.

Zapomniany przez ludzi.

Nieraz zabłąkany kot lub pies
skryje się u podnóża.
Wiosną przysiadzie ptak
zaśpiewa o dawnej świętości.

135 884 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!