Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taka sobie chwila z kroplą deszczu

Stary człowiek niesie
bukiet tulipanów
dla minionego czasu

Utykając na serce
rysuje się w ramie
zielonego parku
skropionego deszczem

Gołębie
obłędnie biegają
w fotografii skrawku
na ławce siedzę
w parku
a za plecami
senne miasto
otulone ciepłym oddechem.

Marka

128 111 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • awatar

    12 August 2010, 18:36

    Ładna fotografia, kupuję całość +

  • aaaaaaaaaaaaa

    12 August 2010, 00:21

    w tak niewielu słowach, ujełaś/ ujęłeś tak piękną zarazem historie.

  • Seneka 18

    11 August 2010, 19:14

    Ładne...aż zamyśliłem się czytając...

  • Przemio

    11 August 2010, 17:05

    nie wiem dlaczego obłędnie ale fajnie, że gołębie się pojawiły ;>

  • 11 August 2010, 16:58

    Tyle refleksji nad codziennością, tą szarą jest w Twoich wierszach. Pozdrawiam:)