Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

stary błazen a jednak
w oczy chcesz mi zajrzeć
i pytasz o sens
gdybym tylko mógł
chciał ci odpowiedzieć
lecz dzwonią we mnie głosy zmarłych
jak wezwanie na niedzielną sumę
marsz apel poległych
wcześniej jak ty pytających
poszukiwaczy
odeszli ze swoimi prawdami
otuleni ich blaskiem
jak pledem
i zazdrośnie strzegą tajemnicy
wydartej przeznaczeniu jak monetę
dziecku które chce kupić cukierka
wszystko za nią gotowi oddać
za nic wszystko oddali
wiem że nie o nią pytasz
trzymając mą głowę wysoko
więc zmilczę z drwiącym uśmiechem przyszłością nie pohandlujesz
czeka milcząc
więc
nie być

15 404 wyświetlenia
146 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!