Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Urwisko "

Stanęłam nad urwiskiem
Piękny krajobraz i cisza
Myślę...co dalej...
Tracę Cię bezpowrotnie
Koszmarze minionych dni
Nabieram tlenu garść
Gubię w podszewce umysłu ból
Szaleństwo duszy... skoczę?
- Tak
Jeszcze chwila, sekundy ułamek
Stało się...
Nie krzyczę - to Nic wielkiego
To tylko ciało
Dusza potrafi latać
Prawda?
Przede mną piękno świata
Cud nowego narodzenia

Z serii ' Ciernie serca '
28.12.2020
20:49

282 015 wyświetleń
2736 tekstów
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!