Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kłódka na moście

Stal przytwierdzona do stali,
Czy ona zawiążę się w złote gody,
Co szlachetną miłością,
Miłością ponad złoto i diamenty?

Czy można rzucić czar i zakląć
Kluczykiem, dwoje w szczęście?
Czy jednak szczęście jest dwoma
Połówkami, tylko jednego jabłka?

Czy nawet, gdy strażnikami zaklęć,
Są tak piękni anielskoskrzydli łabędziowie?
Nie. Przyjdzie czas, że z rozkazu szczęścia,
Wydadzą klucz tej pasującej połówce.

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!