Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miś misowi misiem

Stał na półce za szybą
usłyszałem jak mrugają mu szklane oczka
więc przytuliłem do szkła mój
dziecięcy nosek, aby lepiej Ci się przyjrzeć misiu

Miałeś pluszowe futerko - jasny brąz - kora młodego drzewa
Dwoje szklanych oczu wciąż pełnych światła
I tę niegroźną łatę przyszytą na piersi
I ten wyuczony uśmiech miałeś

Stałeś tam na półce Misiu, widziałem
Wpatrzony w zimną szybę i ciepło ludzi
Skłonny pokochać każdego, kto Cię przytuli

Twoje futerko musi być miękkie, pomyślałem
nie tak jak szyba
I bez słowa, na znak współczucia
szklanymi oczami dwa razy zamrugałem

993 wyświetlenia
26 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!