Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Srebrna gwiadka~~

Srebrnej maleńkiej gwiazdeczce
Niebo się raptem znudziło
Więc zeszła po mlecznej drodze
Na ziemię by czas spędzić miło

Zerkając na niebo radośnie
Poczuła się dość wyjątkowo
Miliony tam gwiazdek zostało
Co jasno świeciły nad głową

Bawiła się gwiazdka wesoło
Pozostać na zawsze tu chciała
Lecz srebrne serduszko zadrżało
Gdy w lico księżyca spojrzała

Posmutniał tym faktem zmartwiony
Od czasu gdy gwiazdkę utracił
Nie sądził że jest mu tak bliska
Gdy samą na ziemi zobaczył

Wróciła więc gwiazdka do siebie
Na niebo do blasku księżyca
A on w swojej srebrnej poświacie
Wciąż gwiazdką się może zachwycać.

109 621 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • Janya

    28 June 2014, 17:54

    Piękny ciepły wiersz Agnieszko.serdecznie pozdrawiam.

  • Naja

    27 June 2014, 21:48

    Urocza "kołysanka" :-)))

  • Xavier.

    26 June 2014, 21:21

    Śliczny, ciepły wiersz Agnieszko...
    Pozdrawiam serdecznie;)

  • Czinka

    26 June 2014, 19:02

    Nawet gwiazdki mają swoje miejsca dla nich niebo .Pięknie napisany wiersz
    pozdrawionka zostawiam Aguś:)

  • krysta

    26 June 2014, 17:30

    Uroczy wiersz...pozdrawiam Agnieszko :)

  • 26 June 2014, 16:56

    Jakże Agnieszko ładny wiersz ;)))