Menu
Gildia Pióra na Patronite

Duchowość a życie

Sprzątaczka w Niemczech zarabia godnie.
Niemiecką sprzątaczkę stać.
Dwa razy w roku wypoczywa na Majorce.
Z dziećmi wypoczywa.
Jeździ dobrym nowym samochodem.
Stać ją na dom albo mieszkanie.
Stać ją na to co lubi i potrafi.

To duchowość inna od tej nad Wisłą.
Szczęście tam nie potrzebuje garnituru.
Szczęście tam nie pozwoli się ubrać.

Duchowość? Tutaj?
Kłamstwo kłamiących.
Ziarno kłamców.
Trujące ziarno owocem którego strach okłamywanych.
Jeszcze bieda.
Jeszcze nienawiść.
Wywyższenie i wyniosłość kłamców.

Niemiecka sprzątaczka wróciła z pracy.
Rozwiozła dzieci na zajęcia z ich pasji.
Wróciła do domu.
Wyciągnęła z futerału skrzypce.
Przez godzinę dla jej talentu umilknie ogród.

297 757 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!