Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Spowity martwą ciszą
stoję i płaczę
Z żalem zerkam przez krople
na krajobraz zgliszczy
Dostrzegam
że poległem w boju
przegrywając życie
i Dom mi najbliższy
Lewą nogą już u bram Hadesu
Prawą wciąż przy Raju
Wołam – pomóż –
nikt nie słyszy
Wszyscy głusi
Boga mało

6088 wyświetleń
83 teksty
5 obserwujących
  • lio159

    10 May 2014, 12:20

    Ostatnio wszystko jest dookoła mnie smutne ;)
    Ale dziękuję za ciepły uścisk :)