Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Kamil Borkowski

Kamil Borkowski

Spotkałem na ulicy mężczyznę, który wyciągnął różaniec z portfela i rzucił go na ziemię, krzycząc, że Boga już nie ma.

Zobaczyłem staruszkę, która podnosiła z ziemi wilgotną od deszczu kromkę chleba, mówiąc, że to Boże ciało.

Znałem również dziewczynę z porażeniem mózgowym, przykutą do wózka, wołającą mnie po imieniu. Kładziona w łóżku i podnoszona z niego, była w życiu zarówno wyrzucanym paciorkiem różańca i unoszonym chlebem.

28 890 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • kati75

    4 March 2019, 16:41

    zgadzam się z Arturem;-)

  • 3 March 2019, 21:38

    Ty to potrafisz tępym brzeszczotem grać na skrzypcach serc... ;)
    Piękne.
    Pozdrawiam. :)