Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wspomnienie

Spotkałam go dziś na ulicy przypadkiem,
spojrzeliśmy na siebie ukratkiem -
niby nieznajomych sobie ludzi para
Nie powiedział do mnie nic,
więc ja też milczałam.
Choć smutno się zrobiło mi
i potem w samotności płakałam,
Od tej chwili inną osobą się stałam:
nie naiwną już - lecz mądrą
Nowy cel w życiu sobie obrałam...
I choć tak mocno go kochałam
i dbać o to uczucie bardzo się starałam,
A on odrzucił mnie tak łatwo -
bez słów wyjaśnienia kilku,
Nie poddałam się
walczę
i z tego upadku podniosę się -
twierdzę uparcie...
Bo dziś mam świadomość,
dziś już wiem,
że do szczęścia wcale
nie potrzebuję Cię!

24 186 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!