Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na to wszystko.

Spójrz na to wszystko
całe to życie.

Pociąg ze stacji ''A'' jedzie do stacji ''B''
ponieważ ktoś na kogoś czeka.

Gdzieś nad zatoką pary tańczą
do muzyki do rytmu i pod niebem.

Ktoś ma sny, ktoś wypowiada Twoje imię
ktoś komuś wpada w ramiona,
ktoś patrzy sobie w oczy.
Mam cichą nadzieję
że to ''coś'' między nimi znaczy.

Zdaje się jeszcze zachodzi dzień z nocą
To gdzieś po drugiej stronie musi zachodzić się noc z dniem
Postępują po sobie gwiazdy, a jeśli gwiazdy
to i marzenia - głów wpatrzonych.

Wysypują się świadectwa i dyplomy
Kwiaty z dłoni w dłoń
upuszczone, podniesione
ususzone, wyrzucone
- z intencją i bez intencji.

Kto wie czy to nie miłość?
Oni już wiedzą,
ale nie chcą dać po sobie poznać.

Tu i tam niezapominajki
Po lecie jesień - i byle do wiosny.

Jej śmiech i jego pierwszy siwy włos.
Próbują się znać, ale czy się znają?
- jeszcze mają czas.

Brzeg pewnego jeziora jest piękny
a Ty i ja, możemy o tym pamiętać
i widzieć to z daleka, jeszcze tak jakbyśmy tam byli.

Ktoś przecież tu wcześniej przed nami był,
będzie i po nas..
Niby nic nadzwyczajnego, niby błysk i chwila
i cisza po chwili..

Gdyby nie ten zachód zapamiętałbym Cię inaczej,
ale zawsze tak samo dobrze.
I nie bez powabów wracam do Ciebie
nie bez strapienia opuszczam...

3554 wyświetlenia
40 tekstów
1 obserwujący
  • 25 September 2015, 13:49

    Piękny, podziwiam ;)

  • fyrfle

    25 September 2015, 12:51

    Dla mnie hektary przestrzeni piękna, nadziei, miłości, wiary, ciepła, spokoju...Cudny.