Menu
Gildia Pióra na Patronite

tęsknota, żal i płacz

spod powiek krople cichej mgły
zmywają maski z twarzy
zwilżają ziemię w której sny
zasiały ziarna marzeń

w zaułku świadomości tkwi
tęsknotą zapisany
tylko kiść purpurowej krwi
zostawił pokonany

tysiące powstrzymanych zdań
położę między kwiaty
utkwiły zaciskając krtań
w marmurze wiecznej daty

15 745 wyświetleń
139 tekstów
21 obserwujących
  • Papużka

    18 April 2020, 16:29

    Pieknię opisana nostalgia... cmentarze wspomnień...