Menu
Gildia Pióra na Patronite

Płynące z minutami

Teksty z obrazami - Płynące z minutami - exsilentio
Płynące z minutami - exsilentio

Śpiew ptaków wpada przez okna
Jak tylko cichnie silnik.
Lepiej nie pachniało latem nigdy.
Porzucony pośpiech w świat pomknął.

Zielony zapach spleciony szeptem strumieni.
Leniwe głosy wsi, spokój aż krzyczy.
Czas razem ze mną bliskie kroki liczy.
Ślad słońca płynie po Twoim ramieniu.

Serce nic nie widzi.
Tańczy walca z cieniami
I uśmiecha się z nami,
Jak ja, kiedy przyjdziesz.
Podobno wszystko kiedyś minie,
Prócz uśmiechu słanego dziewczynie.

#oczekiwanie #spotkanie #spokój #pachnielatem #serce #taniec #wszystkominie #uśmiech #dziewczyna #poezja #quidem

42 058 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!