Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Merci "

Spadłaś prosto w moje dłonie
Cicha gwiazdo dająca nadzieję
Na marzeń moich spełnienie

Zatrzymałam czas na chwilę
Usiadłam przy tafli jeziora
Wyłoniła się z niego Miłość

Miłość czuła ciepła taka Twoja
Zamyśliłam się zasłuchalam..
W szelest drzew ptaków śpiew

Lato przyszło radosne - ucieka
A może przez palce przecieka
Jak czas marzeń który w Nas

Przyjdziesz po cichu kolejny raz
Pościelisz łóże z samych gwiazd
Ułożysz tam Nas ubierzesz w sen

A jeśli nie staniesz się spełnieniem
Tylko wiatru cichym westchnieniem
Merci wtedy powiem Ci za wszystko:

Merci za wczorajsze myśli
Merci za piękne wiersze nuty sny
Merci za te wszystkie dni

27.07.2022
22.25

281 871 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!