Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 7 January 2024

Gdzie Są Dziś Twoje Oczy

Spadła na mnie kropla zimnej wiosny
Przewiał lekki, chłodny wiatr
Słońce nieśmiało zatańczyło na licu
Szepcząc: "połóż się"
Czy to już chce mnie ziemia?

Żeby ktoś tę kroplę starł ze mnie
Szyję otulił szalikiem
Ja sam nigdy tego nie zrobię
Nie pozbawię Cię tych romantycznych gestów
Możliwości, byś mi rzekła:
"ta ziemia to zdrada"
Jak matka
Moja kochana
Ostatni bastion dzieciństwa

81 777 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących