Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Spacer nocą~

Spacer nocą gdy miasto już śpi
Wśród alejek i pustych uliczek
Kiedy wszystko spokojnym snem drzemie
Migających w nim świateł nie zliczę

Mgłą okryły się miejsca znajome
Księżyc blaskiem oświetla kontury
Nagle obce i jakby nieznane
Być się zdają odwieczne tu mury

Swoim rytmem czas płynie leniwie
Deszcz fontanny przypomniał melodię
Jest cichutko i jakby magicznie
Ciemność nocą jest tylko w połowie

Krok za krokiem stukają buciki
Echo niesie ich odgłos daleko
Piękny widok na spichrze zachwyca
Gdy się nocą przechadzam nad rzeką

Mam tak czasem że noce wybieram
Spacerując samotnie z myślami
Bez pośpiechu gdy dużo przemyśleń
Taki spacer potrzebny czasami.

109 621 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • misiek45

    1 July 2014, 23:11

    Dziękuję pięknie moi mili za Waszą obecnośc pod wierszem dając fiszki ,dodając do swoich zeszytów i pisząc opinie -milutko pozdrawiam na dobranoc :)

  • 30 June 2014, 09:21

    przeniosłaś mnie w uliczki Toruńskiego starego miasta:) a potem już tylko krok nad " bulwar Filadelfijski" CUDNE :)

  • Janya

    30 June 2014, 09:18

    Wspaniały wiersz .. Miło się czyta;)
    pozdrawiam;)

  • dana1596

    29 June 2014, 22:37

    piękny nastrój:)

  • 29 June 2014, 22:34

    Słychać buciki...
    Spichrze nad rzeką... hmmm mam pewne podejrzenia, że kiedyś tam błądziłem. ;)
    Super.
    Pozdrawiam. :)

  • RoxyRox

    29 June 2014, 20:54

    Jestem na TAK! :)

  • Xavier.

    29 June 2014, 19:52

    Śliczny, klimatyczny wiersz Agnieszko...
    Pozdrawiam miło;)

  • Naja

    29 June 2014, 19:39

    Pięknie Agnieszko ukazałaś klimat miasta nocą...

    Pozdrawiam serdecznie :-)))

  • krysta

    29 June 2014, 19:21

    Pięknie...
    'Taki spacer potrzebny czasami.''

    Pozdrawiam Agnieszko :)

  • Czinka

    29 June 2014, 19:16

    Nocny spacer ..piękny wiersz
    pozdrawiam miło Ago