Menu
Gildia Pióra na Patronite

Śnię o iluzjach...

...
Śnię o iluzjach...
głucha na mowę trwonię słowa bezduszne...
wszędobylskie...
języki węży
nie cichną nawet o zachodzie słońca...
uciekam przed siebie
bosa w strugach słońca
dotykam natury
strun delikatniejszych myśli...
wśród traw znajduję zielone szczęście
ciszę...
rechotem żab niosą się dźwięki
lżejsze od dmuchawca
uśmiech nieba unosi się nade mną...
samotność jest piękna w obrzeżach wiatru
gdy czekam na Ciebie myślami
jak co dzień
wśród wschodu słońca...
oddycham spokojniej...
Anita Steciuk

15 424 wyświetlenia
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!