Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obecność

Smutnoszary uśmiech,
kilka słów i nie wiesz wciąż
jak unoszę się mimochodem.
Gdybyś tylko rozpoznał,
co za dźwięki mam w duszy,
mógłbyś uciec przed tajemnicą
niczym dzikie ptaki,
spłoszone przypadkowym ruchem.
Chciałabym Cię mieć, więc
znów uśmiecham się smutnoszaro.
I widzę w tym żal oszukanych prawd,
w blasku księżyca,
skropionych goryczą rozstania.

4143 wyświetlenia
19 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!