Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Smutną staje się chwila, kiedy już wiesz,
że nikomu nie jesteś potrzebny

serce jeszcze młode, a puste
nie ma komu snuć miłosnych opowieści
- milczy dobrymi uczynkami

wspomnienia, zamknięte w szufladzie
tęsknie wyglądają za światłem
- wyblakłe, nikomu nie służą

nie patrzę, gdy pomarszczone dłonie
z trudem chwytają powietrze

muszę już iść, ale wrócę
choćby po łzy, które schowałam
w Twoich oczach

( zainspirowane wizytami w Domu Spokojnej Starości)

11 941 wyświetleń
41 tekstów
79 obserwujących
  • Nie płacz Ewcia

    17 October 2020, 14:28

    Kiedyś też tego doświadczę, dlaczego odrzucam tę myśl...?
    Pewnie nie tylko ja.

  • Sexoh't

    11 October 2020, 21:10

    Bardzo smutny wiersz Marysia napisała.
    Starość też jest smutna, czasem piękna jak jesień.

  • RedRose

    11 October 2020, 19:34

    Marysiu, łza mi się zakręciła, choć nie chowałam jej wcale.
    I cieszę się, że moją babcię mam przy sobie, nigdy bym jej nie opuściła i nie oddała, nawet własnym rodzicom :)
    Piękny wiersz.