Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Nadzieją maluję źrenice.

Teksty z obrazami - Nadzieją maluję źrenice. - Infinite Gentleman Night
Nadzieją maluję źrenice. - Infinite Gentleman Night

Smutek znów maluje Twoje spojrzenie
zimnem swym chwyta serce-niespodziewany,
usiadł jak cień cicho obejmując Ciebie,
zupełnie przez nikogo niechciany.

Deszczem znów spłynęły Twoje źrenice
w potokach słów niechcianych,
upadasz bezsilnie na krawędziach umysłu
osamotnieniem chwil niezrozumianych.

Jeśli tylko bym mógł ...

Chciałbym skraść całe światło gwiazdom,
wyjątkowy blask Twoim smutnym oczom przywracając,
płynąc na szmaragdowych falach zaufania,
cichym szeptem ponownie w Tobie się rozgaszczając.

Tchnieniem nadziei Twój wielki smutek oswoić,
żal minionych chwil ciepłym dotykiem ugasić.
Z nieskalanych piór anielskich nadziei użyczyć
i niegasnącą jak ramieniem na zawsze otulić.
Dedyk.
~ I ภ ғ ĭ ภ ĭ т ε ~
21.11.2020

10 921 wyświetleń
94 teksty
22 obserwujących
  • Infinite Gentleman Night

    22 November 2020, 07:36

    Piękna myśl Łobuziaro ,bo w nich jak w lustrze dostrzec można smutki duszy i radości serca 😊🍁🌞

  • Infinite Gentleman Night

    22 November 2020, 07:34

    Bardzo dziękuję Krysiu za miłe słowa i jeszcze milsze odwiedziny w moich skromnych progach 😊
    Pięknego niedzielnego dnia życzę 😊🌞

    od Cris
  • Łobuziara

    21 November 2020, 18:55

    " [...] w zwyczajnym świecie zwyczajne łzy rozrzucasz w krople deszczu jak kryształ czyste...."

  • Cris

    21 November 2020, 16:39

    Melancholia zapisana w pięknych wersach.

    Pozdrawiam Rafał :)