Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

smutek za smutkiem
goni me wersy
co jeden to lepszy…
ścigają się ze sobą
w berka grają
w zielone
coraz celniej trafiają…

za dużo ich
zdecydowanie
choć nawet cudne się zdarzają
znudzenie sprowadzają
nudy na pudy
odliczam

wyrwać się z ich objęć
muszę
wybiec na łąkę
ku nowym drogom
pod słońce
nawet pod wiatr
byle zmiany niósł…

8.03.2021, 17.00 -17.02

33 806 wyświetleń
282 teksty
28 obserwujących
  • 16 March 2021, 22:30

    W każdym smutku jest kropla radości, tylko nam się wydaje, że to łzy. :)

    od Ciska, Monika M., Bromba
    • Monika M.

      17 March 2021, 14:41

      Twoja wersja jest optymistyczna i w połowie prawdziwa.
      Niech będzie filiżanka z kawą - w połowie pełna:).

    • 17 March 2021, 23:33

      Tak, w dodatku jest to "większa" połowa, ale pesymizm sprawia, że widzimy to inaczej. Kawa jednak nastraja pozytywnie, jesli ją odrobinkę sprofanujemy mleczkiem. :D

  • Maciek Zz

    13 March 2021, 21:58

    Smutku dwie minuty. Wybiegłaś potem, ubrawszy wpierw buty, na nową drogę.

  • 11 March 2021, 19:32

    Wiesz, bywa że smutek jest dobry, potrzebny.
    Jednak można się w nim zatracić, wówczas staję się pułapką, z której trudno się wydostać.
    Uważaj, by w taką nie wpaść.

    • Monika M.

      11 March 2021, 19:46

      Od dawna próbuję się wydostać...
      :)

    • 11 March 2021, 19:48

      Warto poprosić o pomoc.
      Może najpierw wygadać się komuś kto umie słuchać. I nie spieszy z mądrościami tęgo świata.:)

    • Monika M.

      11 March 2021, 20:04

      Wiesz, ja raczej z tych świadomych.
      Ale fakt, rozmowy są nam potrzebne.
      :)