Menu
Gildia Pióra na Patronite

****

Śmieszy cię krzywdzenie innych
Ranisz ich powoli, jak tnący nóż skórę
Napawasz się kolorytem płynącej posoki
Raduje cię ich strach i ból
Oszpecasz ciało nienawiścią.

Nie chcąc zostawić żadnego wolnego skrawka
Urządzasz bale, gdy oni płaczą
Tańcząc w rytm szalonej muzyki ich łez
Śmiejesz się słysząc bolesny szloch.

Powoli doprowadzasz świat do obojętności
Nie pozwalając, aby ktokolwiek mógł pomóc twojej ofierze
Niszczysz wszelką radość, zostawiając smutek
Wokół nich panuje tylko chłód twojego oddechu.

Aż wreszcie upadają na samo dno
Okaleczeni, wycieńczeni, pozbawieni życia
Nie mogą się już podnieść, nie wiedzą jak
A ty stoisz nad nimi, dopóki śmierć nie zakończy to
Co zacząłeś.

2045 wyświetleń
15 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!