Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lilia

Śmierć węszy
jęczy pragnieniem
szukając Cię
Psy gończe ruszyły
aniele biały
by krew sączyć
jak dopadną
nic nie zostawią
otchłanią zgaszą
jasne światło
woń lilii pochłoną
ślad po Tobie
wspomnień zamarzą
Zgasną oceanu oczy błękitu
fale serca ucichną
za pomną starania
walki o dobro
tylko ciemność Cię ogarnie
a dawne granie gdzieś umilkło
śmiech zamilkną moja lilio .

Dedykowane...

http://www.youtube.com/watch?v=6dW6aNAZGTM

52 541 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
  • Sol 8

    18 June 2012, 14:17

    Pozdrawiam ciepło :)) Dziękuje .

  • misiek45

    16 June 2012, 17:54

    Piękny wiersz w swojej tak mrocznej postaci-pozdrawiam