Menu
Gildia Pióra na Patronite

Portrety na Szkle

Słowa zawisły w powietrzu ,
chłodne i obce ,
rysując zmęczenie na twarzy .

Kosztując każdy dzień na nowo
staramy sobie przypomnieć smak ,
rozsypanych między rozdziałami uczuć .

Dystans naszego spojrzenia ,
obezwładnia bezbarwne ciała ,
gdzieś po drodze zagubione .

Uwięzione we wspomnieniach

Wylewamy potokami Duszy ,
skaleczone marzenia ,
mimo wstrzymanego oddechu
...świtamy....

a Serca wyrywają się ku sobie.

11 339 wyświetleń
109 tekstów
15 obserwujących
  • 22 February 2016, 23:25

    Miło mi to słyszeć / czytać ^^

  • Cris

    22 February 2016, 23:00

    starania są mimo zagubienia:
    ''...świtamy....

    a Serca wyrywają się ku sobie.''

    ujęły mnie te słowa....pozdrawiam :)