Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozmowa

słowa tak pięknie kładąc na język
marzeniami okryte
między gestami wysnute
myśli ukryte
za uśmiechem
lecz w oczach iskry
co masz na dłoni
przed tobą nie wzruszone
połacie nadziei
gdzie ogień w sercu płonie
tam rodzi się nowe pragnienie
spełnić wole ducha
radzą zmysły
to przypadek?
czy aranżacja z niebios
dwie gwiazdy zetknęły się na ziemi
wpatrzone w zenit
zachodzącego wczoraj
trwające chwilą

(Insp. z filmu pt. Zanim się rozstaniemy)

17 078 wyświetleń
190 tekstów
11 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!