Menu
Gildia Pióra na Patronite

bez słów

słowa pisane jak nie łzami to tęsknotą
lub sercem pełnym zamyślenia
ale to nie słowa
to krzyk miłości
jak deszcz słów niewypowiedzianych
jak nazwać ten ból
przesiąknięty niemym krzykiem...

słowa mogą czasami być zbyt ciężkie
dla duszy doznań
pamiętam twoje
pełno ich w mym sercu
zostawiasz je czasami w takim pośpiechu
dziś tonę
w ich przypływach i odpływach

tyle chciał bym ci ich powiedzieć
lecz często brak słów
by szeptać słowa
których nikt dotąd nie wypowiedział
po starość naszą
położyć się do snu
ostatniego snu
i zgasnąć
jak dwa wypalone ogarki
bez słów

17 383 wyświetlenia
216 tekstów
210 obserwujących
  • Pytia

    16 October 2011, 23:40

    sztuką jest oddać słowami obraz życia , w którym tkwimy,
    a mistrzostwem jest ukryć go między wersami ...
    Królem życia się stajesz, gdy we własnych wersach brniesz....odczytywany na wczoraj ...

  • 12 June 2011, 10:27

    Bez słów +++

  • giulietka

    5 April 2011, 22:47

    Miało być bez słów i słów mi zabrakło... ;)

  • Bogdan Z

    5 April 2011, 18:18

    dzięki Aniu :)

  • 5 April 2011, 17:37

    Piękny wiersz - i nie trzeba więcej słów.

  • Bogdan Z

    5 April 2011, 14:55

    ..............miłego dnia Basiu :)

  • Bogdan Z

    5 April 2011, 14:39

    Kochać to nie znaczy tylko brać ..trzeba także coś z siebie dać a będzie ... radosna i słodka jak miód .....
    pozwólmy niech nasza miłość nabierze mocy ...jak wino
    będzie klarowna i miała moc ....i siłę ;) aż w głowie się zakręci ;)

  • Bogdan Z

    5 April 2011, 14:24

    temat miłości ...tematem rzeka i jak rzeka od źródła po morze miłość winna płynąć ....od pierwszego spojrzenia po ....cisze ....serc

  • Bogdan Z

    5 April 2011, 14:14

    :)

  • Seneka 18

    5 April 2011, 14:08

    Sentencja na myśl dnia...nawet roku...