Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dziecko Boga

Skulił kolana ściskając je z brzuchem
zastanawiał się gdzie jest Bóg jeśli nie tutaj
może On nie widział, że chłopiec jest nagi
na ulicy po której pięknie ubrani Panowie i Panie dumnie kroczą?
Nie zauważył tego Pan z wysoka.
Jeśli jest wszechwładny dlaczego nie odebrał któremuś z tych ludzi drobnej szaty?
Dlaczego skazał chłopca na wstyd?
Młody chłopak tak jak Jezus ogołocony z dóbr materialnych.
Dziecko posiadało tak wiele jakże dla innych nic.
Duszę przepełnioną miłością do innych ludzi.
Głodne podniosło wypadający chleb z ręki starszego pana,
żeby nasycić jego łaknący żołądek.

18 386 wyświetleń
137 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!