Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Migawka uliczna

Skrzyżowanie
na ulicy kłoda
z ludzkiej
sponiewieranej tkanki
automobil
wbity w krawężnik kołami
zamilkł

- Wypadek - lament -

Zbierają się ludzie
i patrzą
ktoś nie doszedł do pracy

Pufa syrena w karetce
przewraca jęzorem kluchy w gębie
i przybywa gapiów

Przed siódmą rano
każdy się spieszy
na dnia przywitanie

Kim jesteśmy
lub czym
- mięsem -
z głową rozpaczy
lub pożądania...

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących