Menu
Gildia Pióra na Patronite

Skrzypnięcie –
- dźwięk niezadowolenia
i koślawe wygięcie deski
pod pewnym naciskiem lekkiego buta.

Schody.

Cisza letniej nocy
przerywana stopniowo
kolejnym krokiem
w kierunku szczytu
własnych możliwości.

Tam w górze
bezdomny wiatr,
szukając schronienia,
bezdźwięcznie przeciska się
przez nieszczelne okno.

Przyśpieszony oddech
uderza wreszcie o szybę.
Serce spowalnia rytm.
Spokój.

Jeden pewny ruch
i odpada krusząca się farba.
Wprasza się podmuch,
dając przez chwilę upust
swej natarczywości.

Opanowany,
delikatnie dotyka twarzy,
zatapia swe wietrzne palce
we włosach.
Wabi dotykiem.
Obietnicą mnogości
niezaznanych dotąd doznań.

Ciągnie ku sobie.

Świadomie
padam w jego objęcia.

S k a c z ę

4490 wyświetleń
35 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!