Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kalendarz Adwentowy

Skończył się Adwent.
Na razie podzieliliśmy się rocznicami,
Stosunkiem do eksperymentów medycznych.
Generalnie, to był czas strachu i niepewności jutra.

Przykurczeni duchowo, puchnący gniewem,
Rzucaliśmy w siebie oskarżeniami.
Plon tych dni, to na pewno podejrzliwość.
Pytania, pytania, pytania o masową krzywdę.

Nie było więc czasu i ochoty do modlitwy.
Do nadziei, miłości, tym bardziej pokoju.
Mogę nie dokończyć tych strof.
Bo zaraz będę musiał skoczyć do gardła bratu.

Powoli kończy się zmartwychpowstawanie.
Boleśnie jest, bo jest, co jest.
Klęska urodzaju tryumfów ludzi złych.
"Kochanie nakarmię Cię" nami.

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!