Menu
Gildia Pióra na Patronite

Basta

skazuję cię na banicję
bezpowrotnie
ty i ja
już nie Państwo

nadeszła wolność

13 736 wyświetleń
36 tekstów
7 obserwujących
  • RozaR

    15 May 2014, 10:08

    Jak na Ukrainie.

  • RozaR

    12 February 2014, 23:57

    Fajne - analiza jasna i otwarta - i wierszyk - teraz z uznaniem. A z drugiej strony mogłem sie domyśleć. I jak sie udało - rozejscie się nie bywa proste.

  • Maria Goniewicz

    12 February 2014, 23:35

    @RozaR Banicja jako wygnanie, czyli jako koniec związku bez możliwości powrotów do siebie. Porównanie związku do państwa jako kraju, gdzie państwo jest też określeniem małżeństwa. Można to też zinterpretować jako rozwód po nieudanym mariażu, gdzie o wiele lepiej jest jednej ze stron bez tej drugiej osoby, stąd 'wolność'.

  • RozaR

    10 February 2014, 14:35

    Nie wiem o co chodzi