Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fiołek dla Rysia

Skacze Rysio po próżnicy
tu uzbiera tam dorzuci
nosi żabę po ulicy
gody w pełni - gdzie ten Rysio
czyżby znowu w Kataloni
to co wobec tego będzie
z kodem genetycznym-przednim

Wiemy wszyscy sam się stoczy
do urwiska na kukrzysko
tam się zajmą nim ludziska
ci z ustawy przed czytaniem
pod wyciętym starym gajem

Bez konkursu konkursowo
a co kustosz -on postoi
czyżby nie chciał pisać wierszy
jaki kustosz - od powięzi

A nie umie -już rozumiem
on ci tylko intrygować
czy przystoi kiedy ma się
tylko słoik po zalewie
paprykowej -zapodany
w pomówieniu przy rządzeniu
panie władzo- czy wypada

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!