Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ciężki przypadek

Teksty z obrazami - Ciężki przypadek - exsilentio
Ciężki przypadek - exsilentio

"Siostro, proszę zatrzymać krwawienie
To ciężki przypadek. Wyrwana dusza…
Jeszcze oddycha…
Czy przeżyje? Nie wiem…
Sam się do życia zmusza.
Ale sytuacja licha.
Nie mamy tyle krwi.
Proszę do niego mówić.
W tym jednym jeszcze nadzieja
Zbyt blisko stoi już drzwi,
Zbyt już nie lubi ludzi.
Zbyt zraniony przez złodzieja.
Niech siostra mówi cokolwiek."
"jestem przy tobie,
Dobry z ciebie człowiek,
Nie zamykaj jeszcze powiek.
wciąż masz szansę na zdrowie.
Na życie. Pozwól swojej głowie
Niech znajdzie coś by się zachwycić.
Ale nie trzeba krzyczeć.
Po prostu mów, jestem obok.
I będę do końca z Tobą.
Za oknem śnieg. Mróz skuł lodem rzekę.
Nie bój się, nie ucieknę.
Przyrzekam.
Będę na Ciebie czekać.
Wiem, że droga daleka.
Chwyć moją dłoń. Mocno.
Obiecuję Ci, że wiosną
Pójdziemy razem na spacer
Ty wybierzesz trasę.
Masz szansę.
Popatrz na mnie, proszę.
Nie zamykaj oczu. Jeszcze troszkę.
Widziałam już rany gorsze.
Już ja się o Ciebie zatroszczę.
Nie puszczaj mojej dłoni.
To jeszcze nie koniec.
Ciebie naprawdę można pokochać.
To nie tylko słowa.
Zobacz, ja też byłam opuszczona,
Razem posadzimy winne grona,
zbierzemy owoce
A potem.. "...

Cała ta scena okryła się mrokiem
Ucichły syreny, tylko noc i cisza.
Nikt ciągu dalszego nie usłyszał.
Jednak fajnie by było,
Gdyby choć raz znalazł prawdziwą miłość.

Quid Quidem

42 059 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!